Najczęściej kupowane

Promocje

Schab z papryką
Czas: 65 minut

 

Składniki:

600 g schabu
Świeżo zmielonego pieprzu
Po jednej papryce; czerwona, zielona, żółta
? łyżeczki cukru
szczypta cynamonu
? szklanki czerwonego wina
2 łyżki oliwy z oliwek
1 pomidor
2 ząbki czosnku
2 cebule

Wartość energetyczna: 400 kcal

 

Przygotowanie:

Umyć mięso, wytrzeć do sucha i oczyścić z błon, doprawić solą i pieprzem. Papryki umyć, pociąć na duże kawałki, wewnątrz oczyścić, poukładać w rzymskim garnku uprzednio namoczonym w wodzie. Posolić, popieprzyć, dodać cukru i cynamonu, polać winem , 1 szklanką wody i 1 łyżka oleju. Przykryć garnek i piec. Sparzyć pomidora, obrać ze skórki i pokroić. Pokroić czosnek i cebulę ( w kostkę), podsmażyć na patelni. Mięso obsmażyć z każdej strony i po ok. 30 minutach duszenia papryki włożyć do garnka. Dodać kawałki pomidora. Po upieczeniu doprawić solą i pieprzem.

Podawać z ryżem.

 

Wróć do przepisów