Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Standardowy Swing RÖMERTOPF® : Kod produktu 21105 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Kotlety schabowe z kością i fasolą
Czas: 1 godzina
Składniki:
4 niewielkie schabowe z kością
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
500 g zielonej fasoli szparagowej
500 g pomidorów
? l białego wina
1 szczypa cynamonu
1 cytryna
Wartość odżywcza 1 porcji 500 kcal
Przygotowanie:
Mięso umyć, wytrzeć do sucha, doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron. Posiekać cebule i czosnek, podsmażyć. Przygotować fasolę, umyć, pokroić i włożyć do rzymskiego garnka uprzednio namoczonego w wodzie. Pomidory pokroić na duże kawałki, dodać do fasoli, polać białym winem. Doprawić pieprzem, solą, cynamonem i pokropić sokiem z cytryny. Na to wszystko ułożyć mięso i na wierzch dodać czosnku.
Do potrawy pasuje ryż.