Pane RÖMERTOPF® - podłużna forma do wypieku chleba Kod produktu 25005...
Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Standardowy Klasyczny :Kod produktu 11105 Rozmiary...
Garnek rzymski Duży Rustico RÖMERTOPF® : Kod produktu 12905 Rozmiar...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Standardowy Swing RÖMERTOPF® : Kod produktu 21105 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Standardowy Modern Look RÖMERTOPF® Kod produktu 11505...
Gratin RÖMERTOPF® mała forma do...
Suflle z sera
Holandia, Szwajcaria.
Czas zapiekania 55 min .
Porcja dla jednej osoby to ok. 550 kcal = 2302 kJ
Składniki:
100 g masła
100 g mąki
? l mleka
tarta gałka muszkatołowa
sól
świeżo zmielony pieprz
odrobina Tabasco
odrobina Vegety
4 jaja
200 g startego sera żółtego
2 łyżki posiekanej pietruszki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Namoczony garnek rzymski dobrze wysmarować masłem. Z pozostałego masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać mleka i zagotować. Dodać przyprawy (bez pietruszki i szczypiorku) i zdjąć z ognia. Oddzielić żółtka od białek. Następnie dodać żółtka i ser do zasmażki, wymieszać. Na końcu połączyć z ubitym na sztywną pianę białkiem, dodać zioła i lekko wymieszać. Przełożyć do naczynia przykryć pokrywką. Piec ol. 50 minut