Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Schab z papryką
Czas: 65 minut
Składniki:
600 g schabu
Świeżo zmielonego pieprzu
Po jednej papryce; czerwona, zielona, żółta
? łyżeczki cukru
szczypta cynamonu
? szklanki czerwonego wina
2 łyżki oliwy z oliwek
1 pomidor
2 ząbki czosnku
2 cebule
Wartość energetyczna: 400 kcal
Przygotowanie:
Umyć mięso, wytrzeć do sucha i oczyścić z błon, doprawić solą i pieprzem. Papryki umyć, pociąć na duże kawałki, wewnątrz oczyścić, poukładać w rzymskim garnku uprzednio namoczonym w wodzie. Posolić, popieprzyć, dodać cukru i cynamonu, polać winem , 1 szklanką wody i 1 łyżka oleju. Przykryć garnek i piec. Sparzyć pomidora, obrać ze skórki i pokroić. Pokroić czosnek i cebulę ( w kostkę), podsmażyć na patelni. Mięso obsmażyć z każdej strony i po ok. 30 minutach duszenia papryki włożyć do garnka. Dodać kawałki pomidora. Po upieczeniu doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ryżem.