Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Wieprzowy filet z szynką (Włochy)
Czas: 1 godzina
Składnki:
500 g polędwicy
sól
świeżo zmielony pierz
250 g pomidorów
250 g pieczarek
200 g chudej, gotowanej szynki w plastrach
1 ząbek czosnku
tymianek, rozmaryn, szałwia
1/8 l kwaśnej śmietany
1 łyżka masła anschovis
1 łyżka keczupu
Wartość energetyczna: 400 kcal
Przygotowanie:
Umyć mięso i wytrzeć do sucha, wyciąć resztki zewnętrznych błon, pokroić w plastry, posolić i popieprzyć, nastęnie spłaszczyć pięścią. Sparzyć pomidory, obrać i pokroić w plastry. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Do namoczonego wcześniej rzymskiego garnka włożyć plastry szynki, na to plastry mięsa i mieszankę z pomidorów i pieczarek. Przykryć resztą szynki. Pozostałe składniki wymieszać i polać nimi całość.
Podawać ze świeżymi sałatkami, czerwonym winem, do tego pasują różne rodzaje pieczywa.