Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Multi QUADRAT RÖMERTOPF® naczynie...
Sznycel z selerem
Czas: 1 godzina
Składniki:
800 g wieprzowiny sznyclowej
1 cebula
3 łyżki oleju
1 łyżka mąki
Sól
świeżo zmielony pieprz
1 seler (seler z nacią)
2 jajka
Sok z jednej cytryny ( niespryskiwanej substancjami chemicznymi)
Wartość odżywcza 1 porcji 500 kcal
Przygotowanie:
Mięso umyć, wytrzeć do sucha i pokroić na kawałki. Cebulę pociąć w drobną kostkę i podsmażyć. Mięso obtoczyć mąką i obsmażyć z obu stron. Cebulę i mięso przełożyć do rzymskiego garnka namoczonego uprzednio w wodzie, posolić, popieprzyć.
Do mięsa dodać pokrojony korzeń selera i odrobinę części zielonych. Polać 1 szklanką wody, przykryć garnek.