Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Prosię z fenkułem (koprem włoskim)
Czas: 90 minut
Składniki:
na 1000 g mięsa prosięciego
sól
świeżo zmielony pieprz
2 ząbki czosnku
2 fenkuły
? l wytrawnego białego wina
Wartość odżywcza na osobę 400 kcal
Przygotowanie:
Mięso umyć i wytrzeć do sucha, natrzeć solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem, włożyć do rzymskiego garnka uprzednio namoczonego w wodzie. Dodać pokrojony w ćwiartki koper włoski, dodać do mięsa. Polać winem i ? przypudrować? solidnie pieprzem. Przykryć. Potrawę podczas ostatnich 20 minut piec bez przykrycia podlewając od czasu do czasu winem.
Do potrawy pasuje białe pieczywo, sałatki, i wino (to które dodawane było do pieczenia)