Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Pieczeń wiedeńska
Składniki
1 pomidor
1 pęczek włoszczyzny
3 duże cebule
4 duże plastry roastbeefu (razem ok.750 gram)
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka oleju
? cytryny
1/8 l kwaśnej śmietany
1 łyżka masła
Kostka rosołowa
słodka papryka
Wartość odżywcza n. o ok. 500 kcal
Przygotowanie
Umyte warzywa pokroić i włożyć do namoczonego rzymskiego garnka. Ponacinać na brzegach umyte kawałki mięsa, doprawić solą i pieprzem. Plastry mięsa podsmażyć z obu stron na gorącym oleju, ułożyć na przygotowanych warzywach, pokropić sokiem z cytryny i polać śmietaną. Przykryć garnek i piec ok. 1 godz. Po wyjęciu z piekarnika trzymać w ciepłym miejscu, w tym czasie podsmażyć na maśle cebulę pokrojoną w krążki.
Do osobno zlanego sosu dolać rozpuszczoną kostkę rosołową i zagotować mieszając. Doprawić papryką i solą. Pieczeń podawać z sosem i krążkami cebuli.
Do potrawy pasują ziemniaki z wody, ryż i sałata.
Inny sposób
Pieczeń Gourmet
Pomiedzy kawałki mięsa ułożyć kaparay, fileciki sardeli i pokrojone oliwki.