Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Kalafior kolorowy, potrawa skandynawska
pieczenie 30 minut
kalorie 200 kcal na osobę
1duży kalafior
1 łyżka octu
sól
200 ml kwaśnej śmietany
0,5 szklanki drobno posiekanych ziół (mieszanych), w tym dużo kopru
2 pomidory
200 g obranych krewetek
świeżo zmielony pieprz
Kalafiora podzilić na mniejsze kawałki i zblanszować przez 2 minuty w wodzie z octem i solą. Zlać wodę i przełożyć do namoczonego w wodzie garnka rzymskiego. Dodać śmietanę, zioła, pokrojone w kostkę pomidory i krewetki. Doprawić pieprzem i przykryć naczynie. Wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Piec ok. 30 minut