Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Fenkuł pod serowym płaszczykiem
Włochy
pieczenie 45 minut
kalorie 250 kcal
4 fenkuły
1/2 szklanki rosołku
1/2 szklanki białego wina
100 g sera Mazzarella
50 g sera Parmezan
50 g masła
świeżo zmielony pieprz
Fenkuły dokładnie umyć, przepołowić wzdłóż i ułożyć w namoczonym garnku rzymskim. Polać rosołkiem i winem. Naczynie przykryć, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Po 30 minutach obłożyć plastrami Mazzarelli , posypać parmezanem i płatkami masła. Doprawić pieprzem. Piec przez 15 minut bez przykrycia.