Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Marchewki w ziołach po czesku
Czechy
zapiekanie 30 minut
kalorie 200 kcal
1 kg młodej marchwi
2 cebule
50 g masła
sól
1 łyżeczka cukru
świeżo zmielony pieprz
odrobina suszonej mięty
1/4 l rosołku
2 łyżki posiekanej pietruszki
1 łyżka trybuli ogrodowej
Marchewki oczyścić, pokroić w krążki i wraz z krążkami cebuli przełożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Dodać połowę masła, soli, cukru, mięty i pieprzu. Polać rosołkiem. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Gotową marchewkę doprawić resztą masła, ziołami i ewentualnie solą i pieprzem.