Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Papryka z serem po słoweńsku
zapiekanie 1 godzina
kalorie 450 kcal
1 kg papryki
250 ml kwaśnej śmietany
400 g owczego sera typu feta w wersji twardej
3 jajka
pieprz
4 łyżki posiekanej pietruszki
Papryki umyć, przepołowić, oczyścić z gniazd nasiennych. Do namoczonego garnka rzymskiego wlać kwaśnej śmietany, ułożyć połówki papryk. Pozostałe składniki połączyć tak, aby stworzyły gładką masę, wypełnić nią papryki. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.