Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Grzyby w śmietanie
Włochy
zapiekanie 30 minut
kalorie 250 kcal
600 g grzybów (podgrzybki, prawdziwki, kurki, lub inne)
1 cebula
2 łyżki oliwy
1/2 szklanki wina
1 łyżka świeżego bądź 1 łyżeczka suszonego estragonu
szczypta suszonej mięty
2 łyżki siekanej pietruszki
sól
200 g śmietany
4 filety sardeli
2 łyżki soku z cytryny
Oczyszczone i umyte grzyby włożyć do namoczonego garnka rzymskiego. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć i dodać do grzybów. Doprawić winem i przyprawami. Polać śmietaną wymieszaną z sokiem cytrynowym i rozgniecionymi sardelami. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.