Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Kapusta kiszona z garnka rzymskiego
Czechy
duszenie 1-2 godziny
kalorie 400 kcal
1 puszka kapusty kiszonej
3/8 l soku jabłkowego
1 cebula
2 ziarenka jałowca
1 goździk
kilka ziaren pieprzu
1/2 liścia laurowego
1 ząbek czosnku
150 g wędzonego boczku
1 łyżka mąki
2 łyżka masła
Lekko opłukaną kapustę włożyć do namoczonego garnka rzymskiego polać sokiem jabłkowym. Dodać drobno posiekaną cebulę, czosnek, przyprawy i pokrojony w paski boczek. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni. Do gotowej kapusty dodać zagniecioną mąkę z masłem, wymieszać. Ewentualnie chwile poddusić.