Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Mała ceramiczna forma do grillowania...
Rzepa w śmietanie
rzepa = kapusta właściwa typowa
jeśli nie zdobędziemy rzepy może być kalarepa
duszenie 45 minut
kalorie 200 kcal
1 kg rzepy
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki posiekanej pietruszki
1 łyżka mąki
200 ml śmietany
1 łyżeczka musztardy
Rzepy umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Przełożyć do namoczonego w wodzie garnka rzymskiego. Doprawić pieprzem i solą. Posypać pietruszką i i mąką. Wymieszać śmietanę z musztardą i polać rzepę. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.