Garnek rzymski RÖMERTOPF® Pane - okrągły :Kod produktu 24905 średnica...
Garnek rzymski Jubileuszowy RÖMERTOPF® Kod produktu 14005 Rozmiary...
Garnek rzymski Mały Klasyczny :Kod produktu 10905 Rozmiary zewnętrzne...
Garnek rzymski Multi RÖMERTOPF® wielofunkcyjny Kod produktu 15005...
Chlebak RÖMERTOPF- owalny, biały : Kod produktu 81004 44 x 26 x 19,5 cm
Chlebak RÖMERTOPF® - okrągły, biały : Kod produktu 80904Rozmiary...
Naczynie do przechowywania ziemniaków : Kod produktu 41605 Rozmiar ?...
Tagi
Zrazy wykwintne
Czas przygotowania 1,5-2 godz
Składniki
wołowina na zrazy ( ilość zależna od ilości porcji)
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka oleju
musztarda
kapary
2-3 cebule
tłusty wędzony boczek
siekana pietruszka
1/8 l czerwonego wina
1/8 l rosołku
150 gkwaśnej śmietany
wartość odżywcza 600 kcal na osbę
Przygotownie
Plastry zrazów lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem, posmarować olejem, następnie musztardą. Układać ; kapary, pociętą cebulę i pokrojony boczek. Rolować, dla zabezpieczenia przekłuć szpikulcami bądź owinąć bawełnianą nitką.
Zrazy podsmażyć na patelni (nie koniecznie) i przełożyć do namoczonego rzymskiego garnka. Posypać resztą pokrojonej cebuli. Całość polać winem, przykryć naczynie i piec od czasu do czasu podlewając rosołkiem. Gotowy sos w razie potrzeby doprawić pieprzemi i solą, dodać śmietany, kaparów i pietruszki.
Do zrazów pasują ziemniaki lub ryż